Despre Corbu

Plaja Corbu situată lângă localitatea cu același nume, este una din ultimile plaje virgine de pe Litoralul Românesc. Plaja Corbu este o adevărată porție de natură pură pentru cei care vor să se bucure la modul simplu de mare, nisip și mult soare, fiind inclusă în Rezervația Delta Dunării.

Plaja Corbu se află la o distanță de 8 kilometri nord de Stațiunea Mamaia, în apropiere de Plaja Năvodari, fiind un loc frecventat de practicanții sporturilor nautice, precum windsurfing, kitesurfing, sporturi cu vele, scufundări, snorkeling, pescuit sportiv. Plaja este foarte lată, neamenajată însă, fiind un amalgam de nisip fin pe alocuri amestecat cu scoici și cochilii de melci marini, apa la mal este foarte limpede, deloc adâncă. Din păcate aici nu veți găsi magazine sau restaurante în apropiere și este interzisă camparea cu corturi sau cu rulote la mai puțin de 100 de metri de plajă, este permis doar statul la plajă și înotul.

Plaja Vadu este încă o plajă virgină pe Litoralul Românesc. O limbă uriașă de nisip fin, dar și granulos pe alocuri și o Mare Neagră, ceva mai curată, fără alge și gunoaie. Este un loc pentru cunoscători, care fug de confort și aglomerație, alegând bucuria liniștii depline și a sălbăticiei din zonă. Plajele de la Vadu, Corbu, Sulina și Sfântu Gheorghe fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, cea mai mare rezervație de ținuturi umede din Europa. Cu excepția Plajei Sulina, unde s-au realizat investiții în modernizare, celelalte trei plaje sunt conservate. Pe Plaja Vadu accesul cu mașina sau camparea este interzisă și se sancționează cu amendă, este permis doar statul la plajă. Plaja se află la o depărtare de 20 de minute de mers pe un drum nisipos, după ce ai trecut de localitatea Vadu, comuna Corbu, la 15 kilometri de Plaja Năvodari.